Julen falder tidligt for en del økologiske landmænd i år.

For Landbrugsstyrelsen har meddelt, at de fra 5. december begynder udbetalingen af økologitilskud. Og allerede to dage efter udbetalingen begyndte, er 61,7 procent af udbetalingerne gået til økologerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det glæder Hans Erik Jørgensen, økologiformand hos Landbrug og Fødevarer.

- Det er positivt at Landbrugsstyrelsen allerede nu udbetaler de første penge og har meldt ud at 70 procent af de der har søgt om tilskud inden for miljø- og økologiordningerne vil få udbetalt deres tilskud i disse dage, siger han i en pressemeddelelse.

Er godt på vej

Landbrug og Fødevarer Økologi har flere gange klaget over den lange ventetid på udbetalingen af økologitilskud.

Især tørken har fået L&F Økologi til at lave en målsætning om, at 97 procent af øko-tilskuddene skal være udbetalt inden 1. februar 2019.

Derfor mener Hans Erik Jørgensen, at økologerne med december-udbetalingerne er godt på vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med udmeldingen fra Landbrugsstyrelsen om de 61,7 procent er vi godt på vej. Men det er selvfølgelig rigtig vigitgt for os, at de resterende økologer også får deres penge inden alt for længe. Det håber vi fortsat der er fuld opmærksomhed på, siger Hans Erik Jørgensen i pressemeddelelsen.

Landbrugsstyrelsen udbetaler løbende fra 5. december tilskud på alle miljø- og økologiordninger. 7 ud af 10 ansøgere får udbetalt deres tilskud i begyndelsen af december, lover styrelsen.