Hvedeudbytterne fortsætter med at rasle ned, og det sætter sit tydelige præg på prisniveauet, der næsten kun kender en vej for øjeblikket. I Europa er der begyndende snak om en hvedeproduktion på under 135 mio. tons, mod USDA'sestimat i sidst måned på 145 mio. tons, vurder Jyske Markets, som tilføjer.

- Dette tal vil uden tvivl blivenedrevideret på fredag, når denne måneds WASDE-rapport offentliggøres. Vi har dog svært ved at tro, at USDA allerede denne måned vil estimereproduktionen under 135 mio. tons, i så fald vil det være prisunderstøttende.Dernæst er der i kulisserne snak om at det ikke bare står skidt til, men rigtigtskidt til med hvedekonditioner i Australien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreløbig har estimaterne været en produktion i niveauet 18-20 mio. tons, men tørken har bidt sig fast, og der forventes et udbytte nu på alt mellem 14-18 mio. tons, hvis ikke der kommer vand inden meget kort tid. I så fald produktionen lander i det niveau, vil den australske eksportnæppe blive meget højere end 12-14 mio. tons, hvilket efterlader 4-6 mio.tons, som skal udskibes andetsteds fra. Her nævnes en destination der meget vel kan hedde USA, efter som det efterhånden er det eneste sted der er overskydendemængder tilbage. Men dårligdommene stopper ikke helt der. Selvom Chicago-hveden steg over 3 procent i går, fortsætter den her i den elektroniske handel her tilformiddag yderligere 1,50 procent op, efter de amerikanske myndigheder i gårnedjusterede de amerikanske vårhvedekonditioner med 4 procentpoint, hvor nu blot 74 procent af arealerne vurderes i god eller meget god stand mod 80 procent for en måned siden. Selvom hvedeprisstigningerne er gået stærkt på relativt kort tid, kan det hele begrundes i fundamentaler og i euro-termer er prisen yderligere begunstiget af en euro-svækkelse mod dollar, hvilket forbedrer, meddeler Jyske Markets.