- Vækstregulering i vintersæd er vanskelig, og både landmænd og vi som rådgivere kan være i tvivl, siger planterådgiver Marie Uth, Sagro..

Derfor har Sagro på forsøgsmarkerne ved Gørding etableret et forsøg, hvor der på en række parceller er tildelt forskellige former for vækstregulering siden påske, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammen med de forskellige sprøjtninger i de forskellige vækststadier indsamles en række data om vejrforhold. Sagro har placeret en vejrstation, så der er temmelig præcise data, som kan bruges til den endelige konklusion.

- De ydre faktorer, som vejret i ugen efter behandling, har stor betydning på effekten af behandlingen. Det samme er data om afgrødernes stadie og højde, siger Marie Uth.

Der bliver tale om en række enkeltbehandlinger med tre forskellige midler. De enkelte parceller får kun én behandling, i de 10-12 uger forsøget kører, så det er muligt at se forskel på effekten og sammenligne resultatet.

Lejesæd og udbytte

Formålet med forsøget er at finde frem til de rigtige løsninger, så lejesæd undgås, uden at afgrøden beskadiges ? med udbyttetab til følge.

Fra tidligere forsøg ved Sagro, at vækstregulering på det forkerte tidspunkt kan koste op til 1 ton udbytte per hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Forsøget skulle gerne gøre os klogere, så vi kan tage mere kvalificerede beslutninger om, hvornår det er det rigtige tidspunkt at udføre vækstreguleringer på, siger Marie Uth.

Interesserede kan ved selvsyn opleve status, når Sagro 1. juni kl. 13 inviterer til demonstrationsdag på forsøgene.

- Det bliver en dag, hvor vi rigtigt kan nørde i detaljerne, siger Marie Uth.

I forbindelse med sortsfremvisning den 19. juni, kan man også se nærmere på forsøget.