Danish Agros foderfabrik i Bramming er den 13. december, som den første i Danmark, blevet certificeret i henhold til den tyske nonGM-certificering VLOG, der står for "Verband Lebensmittel ohne Gentechnik". Certificeringen er foregået via certificeringsbureauet SGS. Standarden sikrer, at der er styr på processerne i produktion af nonGM-foder. En produktion Danish Agro startede op den 19. september i år.

Danish Agros kvalitetschef, Charlotte Stamp Frandsen, siger om den nye certificering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danish Agro har et stort fokus på korrekte processer omkring produktion af foder og med den nye standard kan vi nu med større sikkerhed garantere nonGM-foder til vores kunder og samarbejdspartnere. Det er vi meget tilfredse med. Ikke mindst fordi den nye certificering giver flere fordele for landmanden, der har indgået en rammeaftale om levering af nonGM-foder fra os. Der skal eksempelvis ikke tages referenceprøver af foderet hos landmanden ved levering. Derudover vil landmanden nemmere kunne opnå en lav risikostatus hos sit mejeri. Alt sammen noget der giver smidige processer og mindre bureaukrati, siger Charlotte Frandsen.

Det er et krav, at alle foderproducenter, der leverer foder til VLOG-certificerede producenter selv skal være VLOG-certificerede fra 1. august 2018. Danish Agro leverede det første parti nonGM-foder den 19 . september 2016.