Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen forsikrer nu, at den redningsfond til landbruget, som blev foreslået under den tidligere regering, stadig bliver til virkelighed under den nye regering. Det skriver Jyllands-Posten.

Fonden har navnet Dansk LandbrugsKapital og skal ifølge planen råde over et budget på to milliarder kroner, som primært skal hentes fra pensionsbranchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fonden skal hjælpe gældsplagede landmænd ud af krisen.

- Den aftale, der blev lavet med den tidligere regering, den finansielle sektor og landbruget var en god aftale, så det kommer der en løsning på, siger Troels Lund Poulsen til Jyllands-Posten.

Det er dog langt fra sikkert, at Erhvervs- og vækstministeren kan skaffe de to millioner kroner, som fonden skal indeholde. Ifølge Jyllands-Posten har man i pensionsbranchen endnu ikke hørt mere om projektet, på trods af, at pengene efter planen skal komme fra pensionsselskaberne.

- Jeg har en dialog om, hvordan vi kan få lavet Dansk LandbrugsKapital på en fornuftig måde. Der kan være flere forskellige modeller, men det er klart, at den endelige model vil blive præsenteret med vækstudspillet, for behovet er ikke blevet mindre, siden man lavede aftalen, siger Troels Lund Poulsen til Jyllands-Posten.