MASKINBLADET, SIMA

De ni nye traktormodeller i den nye 7700-serie fra Massey Ferguson får ikke blot ny motorteknologi, som overholder de nyeste emissionskrav, men opgraderes også med blandt andet ny forakselaffjedring samt mulighed for større dækmontering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Effektmæssigt ligger de ni modeller i 7700-serien i intervallet 140 - 255 hestekræfter. Dertil skal lægges de 25 hestekræfter, som stilles til rådighed ved blandt andet transportkørsel og når traktoren belastes på kraftudtaget. Topmodellen Massey Ferguson 7726 får således en spidseffekt på 280 hestekræfter.

Som den tidligere model anvendte 7700-serien en sekscylindret Agco Power motor med en volumen på 6,6 liter. Forureningen fra motoren begrænses ved at tilsætte Ad-Blue til udstødningsgassen, og for at bevare maksimalt udsyn fra førerkabinen er katalysatoren indbygget i udstødning røret.

Tre typer transmission

Den mindste model i 7700-serien leveres udelukkende med semi-powershift transmissionen, Dyna-4, mens de øvrige modeller både kan leveres med den trinløse Dyna-VT transmission samt Dyna-6, som er en semi-powershift transmission med seks koblingsfrie gear.

Ud over, at der er frit valg mellem flere transmissionstyper leveres Massey Ferguson 7700-serien også i tre udstyrsvarianter som benævnes, Essential, Efficient og Exclusive.

Ny affjedring af forakslen

Tilvælges der affjedret foraksel på 7700-serien, er det en ny type affjedring, som er udviklet af Massey Ferguson, og består af en stiv foraksel, som bæres af to hydraulikcylindre. Totalvægten på traktoren er øget med 12 procent, og under bagskærmene er der blevet plads til højere dæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De fleste modeller kan vi nu levere på bagdæk som er 205 centimeter høje, og fra fabrikken kan traktoren vejes op med ballast både foran og i hjulene. På de nye modeller kan der monteres fem dobbeltvirkende hydraulikudtag i bag, og treventiler foran på traktoren. Instrumentbrættet er hentet fra den større 8700-serie. Det betyder et markant større instrumentpanel og et panel i farver, siger produktchef Jørgen Sørensen, Agco Danmark A/S. Han forventer at få de første modeller af den nye traktorserie til landet i løbet af marts måned.