De fleste kender DMI´s hjemmeside og lignende hjemmesider, hvor vi aktuelt kan se vejret og få en prognose fremadrettet. Men er den præcis nok, hvis der er langt imellem ens marker, og man gerne vil undgå at skulle køre ud til den fjerneste mark for at tjekke, om det nu er vejr til at sprøjte eller ej.

Løsningen på dette kan være, at man vælger at investere i sin egen vejrstation eller flere. Det har Bregentved Gods valgt at gøre, og her har man nu haft sine egne vejrstationer i fem år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inspektør Lars Erik Nielsen kan fra sin computer eller telefon få live data om vindretning, vindhastighed, luftfugtighed, jordtemperatur og temperatur.

- Med de data kan jeg, eller for eksempel sprøjteføreren, se, hvordan vejret er på en af lokaliteterne, og det gør det nemmere for os at planlægge vores dagligdag, forklarer han.

Før, under og efter høst er der også gavn af de målinger, der kommer fra vejrstationen. Hvornår er kornet igen klar til at høste - først senere på formiddagen eller først over middag? Hvornår er der de optimale tørrebetingelser? Det er nogle af de spørgsmål, Lars Erik kan få hjælp til at besvare fra sine vejrstationer.

Læs mere om, hvordan Lars Erik Nielsen ellers bruger deres vejrstation i sit daglige arbejde og hvordan GPS-overvågning på traktoren, i kombination med vejrstationens software, kan være en hjælp til at opklare, hvis sprøjtearbejdet ikke har haft den ønskede virkning. Samt få mere at vide om pris og hvilket udstyr, der er muligt at få til vejrstationen.

Alt sammen i næste nummer af Agro, som udkommer fredag den 9. maj. Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.