Fra den 1. maj 2013 vil det være muligt at sende opgraderet biogas ind i gasnettet via både gasdistributions- og transmissionssystemet. Den såkaldte bionaturgas kan dermed handles kommercielt på lige fod med almindelig naturgas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge energinet.dk kan biogasproducenterne ud over gasprisen også opnå PSO-støtte og sælge grønne certifikater svarende til den leverede biogas til de forbrugere og virksomheder, som ønsker at købe certifikater svarende til deres gasforbrug.

Søren Juel Hansen fra Energinet.dk siger, at distributionsselskaberne og Energinet.dk hermed understøtter biogasproducenternes og forbrugernes valgmuligheder samt energipolitikkens fokus på omstilling til vedvarende energi.

- Vi har nu et fælles regelsæt, der gør det muligt at handle biogas på lige fod med naturgas. Biogasproducenterne får hermed mulighed for at sælge deres biogas på det internationalt forbundne gasmarked og opnå den til en hver tid gældende gaspris, siger Søren Juel Hansen.

PSO opkræves som en tarif på forbrugernes elregning, og PSO står for Public Service Obligations, altså offentlige serviceforpligtigelser.

Det omfatter de omkostninger, som Energinet.dk afholder på samfundets vegne efter de formål, som er specificeret i elloven:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tilskud til vedvarende energi (VE), dvs. vindmøller og andre VE-anlæg

- Tilskud til decentral kraftvarmeproduktion

- Forskning og udvikling i miljøvenlig energiproduktion og i effektiv anvendelse af el

- Betaling til Sikkerhedsstyrelsens omkostninger

- Øvrige omkostninger

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilskud til vedvarende energi udgør langt den største del af PSO-tariffen.