Når Yding Smedie A/S kommer til Agromek bliver det med en lille verdenspremiere, da virksomheden har fået lov til at være først med en ny radrenser fra Einböck. Den får selskab af en danmarkspremiere fra samme producent, nemlig frontpakkeren med navnet Frontspike.

- Radrenseren er opbygget, så den kan rense i otte til 12 rækker majs med en rækkeafstand på 75 centimeter. Justeringen fra otte til 12 rækker foregår hydraulisk, siger Leif Jensen, Yding Smedie om nyheden, der kan bestilles som både front- og bagmonteret udgave. På udstillingen er den nye type radrenser monteret til rensning i majs, men maskinen kan selvfølgelig også fås til rensning i korn, raps og roer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For første gang i Danmark vises Einböcks frontpakker "Frontspike". Frontpakkeren er opbygget med en lamelplanke med efterfølgende tre ruller af stålvalser, udformet som stjerner. Stjernerne kan med deres specielle konstruktion bryde skorpen og slå knoldene grundigt i stykker. Valserne er monteret forskudt, så frontpakkeren holder sig selv ren. Den er et alternativ på de stærkere jordtyper i stedet for eller som et supplement til rotorhaven.

På Agromek kommer Yding Smedie også med en stjernerullerenser fra Einböck, en otte-rækket model udstyret med kamstrigler og topstangsstyring. Den har i flere forsøg vist sig at være konkurrencedygtig med kemisk ukrudtsbekæmpelse i kartofler.

Udover nyhederne fra Einböck kommer Yding Smedie med en kamerastyret radrenser fra Garford, båndsprøjteudstyr samt noget af det store maskinsortiment til frilandsgrøntsager, planteskoler samt specialafgrøder.