I forbindelse med forhandlingerne omkring Veterinærforlig II er det kommet frem, at det er en udbredt opfattelse blandt svineproducenter, at Den Danske Dyrlægeforening anbefaler indførelse af såkaldte sygebesøg.

Sådanne sygebesøg ville i givet fald skulle finde sted med 14 dages ordinationsperiode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er en misforståelse, fortæller formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Svin, dyrlæge Kristian Viekilde:

- Det har ikke været Den Danske Dyrlægeforenings ønske, at der skulle indføres 14 dages sygebesøg i danske svinebesætninger. Sygebesøg vil ikke i sig selv have nogen betydende indflydelse på forbruget af antibiotika til flokmedicinering. Vi har behov for en løbende, konstruktiv dialog med den enkelte svineproducent, som vi har ved rådgivningsbesøgene, siger han.

Kristian Viekilde pointerer, at det altid skal være dyrlægen, der diagnosticerer sygdommene og anviser den korrekte behandling - herunder udskriver recept på de nødvendige lægemidler.

- Det er essentielt i forhold til dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og beredskabet i forhold til smitsomme sygdomme. Desuden skal dyrlægen altid kunne sikre sig, at se de dyr, der bliver ordineret medicin til, siger han.