Det bør være en politisk hovedprioritet at styrke de eksportorienterede erhvervs konkurrenceevne. Det mener Landbrug & Fødevarer oven på statsminister Helle Thorning Schmidts åbningstale, hvor hun blandt andet kom ind på behovet for at skabe vækst i Danmark.

- Statsminister Helle Thorning Schmidt har ret, når hun siger, at vi har brug for ny vækst og beskæftigelse i Danmark. Analysen er rigtig, men desværre tager regeringen ikke de nødvendige skridt for at rette op. Regeringen må sætte gang i en afgiftsreform, der nedbringer det høje danske afgiftsniveau, siger Niels Jørgen Pedersen, formand i Landbrug & Fødevarer, som reaktion på talen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er fint, at statsministeren siger, at regeringen ikke vil øge de generelle afgifter, erhvervsskatter eller indkomstskatter. Men det nytter ikke noget, hvis man giver sig selv carte blanche til at øge de sektorspecifikke afgifter, siger Niels Jørgen Pedersen.

Dermed peger han på, at den nuværende kurs med øgede afgifter som blandt andre fedtafgiften, NOx-afgiften, energiafgifter samt sukker- og transportafgift gør det unødvendigt svært for virksomhederne at skabe nye arbejdspladser i Danmark.

- Politikernes behov for at finansiere en stor offentlig sektor kommer på bekostning af de private arbejdspladser, hvor værdierne skabes. På længere sigt undergraver det grundlaget for et stærkt velfærdssamfund. Men jeg er sikker på, at danskerne hellere vil arbejde end være på offentlig forsørgelse, og derfor skal politikerne ikke være så bange for at tage livtag med de høje danske omkostninger, så virksomhederne får gode rammer for at udvikle sig siger Niels Jørgen Pedersen.