EU's landbrugskommissær Dacian Ciolos er fortsat meget optimistisk over for at få CAP-reformen færdig til tiden, så ændringerne kan træde i kraft efter 2013.

Efter det uformelle ministermøde i Horsens Grundlovsdag holdt den danske fødevareminister, Mette Gjerskov, og Dacian Ciolos pressemøde, og de holdt begge fast i, at tidplanen holder på trods af de mange forskellige interesser, der skal varetages.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har ikke min krystalkugle med, men jeg tror på, at vi når det inden for tidsplanen. Vi har i hvert fald gjort, hvad vi kan for at skubbe forhandlingerne fremad, og jeg synes, at alle mine europæiske kolleger er meget konstruktive i forhandlingerne, sagde Mette Gjerskov.

Flere journalister fra den franske landbrugspresse ville have svar på, hvad der kommer til at ske, hvis medlemslandene ikke når til enighed til tiden.

- Lad mig sige det helt klar: Vi har ikke nogen plan b. At tale om en plan b i denne fase er som at tale om en begravelse for et spædbarn, før det har fået chancen for at vokse op. Nu skal vi se det her vokse, sagde Dacian Ciolos og fortsatte:

- Det er i øvrigti ikke mig, I skal spørge, hvad det kommer til at betyde, hvis vi ikke får nogen reform til tiden. Spørg landmændene og de folk, der arbejder med landdistriksprogrammerne, hvad konsekvenserne bliver, hvis der ikke kommer en reform på plads inden for tidsrammen.