Den økonomiske gældskrise i Europa spidser til og påvirker landenes samarbejde. Flere medlemsstater lever med afgrundsdyb gæld og rekordhøj arbejdsløshed.  

Samtidig er den nye landbrugsreform CAP ved at tage form. Reformen lægger op til ændrede støtteregler og nye grønne tiltag efter 2013. Men kan landene blive enige?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det spørger Kolding Herreds Landbrugsforening. Europaparlamentsmedlem Jens Rohde giver en analyse af tingenes tilstand og et bud på, hvordan fremtiden tegner sig for Danmark og dansk landbrug især set i lyset af de aktuelle udfordringer i EU og den nye CAP-reform.

Danmark har en national udfordring når det gælder konkurrenceevnen. Dette gælder også i høj grad for landbrugets rammevilkår.  

Fødevareøkonomisk Institut har de senere år udgivet flere rapporter, som understreger fødevareindustriens og landbrugets udfordringer. Institutleder Henrik Zobbe er kendt for sine skarpe og markante analyser i mediebilledet.  

Han vil i sit indlæg give en vurdering af, hvor dansk landbrug står netop nu i det globaliserede marked, og hvordan eksempelvis de danske miljøkrav påvirker erhvervet.  Instituttet har senest stillet sig kritisk overfor de økonomiske beregninger for konsekvenserne af dele af vandplanerne. 

Mødet er gratis og foregår den 22. marts klokken 19.30 hos Kolding Herreds Landbrugsforening.