L&F ønsker tillykke til den nye S-R-SF regering, hvis ministre i løbet af dagen indtager deres nye ministerkontorer.

- Fødevareerhvervet kan bidrage afgørende til at indfri regeringens ambitioner om at skabe vækst og jobs i hele Danmark og frigøre Danmark fra afhængighed af olie, kul og gas. Derfor er jeg overbevidst om, at vi nok skal få et godt samarbejde med den nye regering, siger Landbrug & Fødevarers formand Niels Jørgen Pedersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis fødevareerhvervet skal bidrage til at nå den nye regerings ambitiøse mål om bæredygtig vækst, er der brug for et skarpt fokus på at styrke vilkårene for de konkurrenceudsatte eksporterhverv. Vi håber, at dette vil afspejle sig i regeringsgrundlaget senere i dag og i det politiske arbejde forude, siger formanden.

Han forventer en tæt dialog mellem landbruget og politikerne.

- Jeg forventer også, at den ny regering vil leve op til sit løfte om en tæt og konstruktiv dialog med erhvervet. Det tror jeg er en forudsætning for en regulering af erhvervet, der skaber fremgang og ikke udflytning af produktion og arbejdspladser, siger Niels Jørgen Pedersen.

Ud over den officielle pressemeddelelse har Niels Jørgen Pedersen ikke ønsket at udtale sig til Maskinbladet om valget af Mette Gjerskov som fødevareminister.