Påskelørdag kan hele familien tage en tur i til en fårebesætning, hvor der er mulighed for at klappe lam - eller spise dem.

Rundt om i hele landet slår en lang række fåreavlere stalddøren op den 23. april til Fårets Dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Netop på denne årstid fødes der mange lam i de danske fårebesætninger, og Fårets Dag er derfor en unik mulighed for at opleve en fårebesætning og se de små lam hoppe omkring. Hvem bliver ikke glad af at se dikkende haler på lam, der dier, og høre lam og får, der kalder på hinanden, siger Erik Lindegaard, formand for Dansk Fåreavls PR- og Afsætningsudvalg L.

Børnene har desuden også mulighed for at klappe de mest tamme dyr, og alle kan nyde den omgivende natur, som fårene er i. Nogle steder er det også muligt at se andre husdyr, som ponyer, heste, høns, kaniner, marsvin og hængebugsvin.

Du kan også blive fåreavler

På gårdene er der mulighed for at opleve forskellige aktiviteter som hyrdehundeopvisning, pilefletning, eller demonstration af spinding og filtning.

- Hvis man går med tanker om selv at holde får, så kan man blive inspireret og samtidig benytte lejligheden til at få en snak om glæden ved at holde får, siger Erik Lindegaard.

Erik Lindegaard tilføjer, at Fårets Dag er for alle, også dem som ønsker at se og smage på nogle af de mange produkter, der kommer fra får.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se her, hvor din lokale fåreavler bor.