Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Kickstart din kalv!

28. jan. | Indrykket af Nutrimin

Kalveproducent Troels Rasmussen er tilfreds med NutriMix Kalvestruktur Supreme.

Del artiklen:

En tidlig ”drøvtyggerindsats” hos kalvene gør en forskel! NutriMix Kalvestruktur Supreme(1) i kombination med mælk inden for kalvenes første leveuge og hele mælkeperioden ud giver gode resultater.

Dette vidner et staldbesøg på Tjele-kanten hos mælkeproducent Myrhøjgård I/S og kalveproducent Troels Rasmussen om. De er begge gået over til NutriMix Kalvestruktur Supreme i kombination med mælk for lidt over et halvt år siden. Kalvestrukturen er en TMR blanding, der er tilpasset kalvenes behov i forhold til spormineraler, vitaminer, proteiner og stråfoder - tilsat ren sirup. Det er en enkel fodringsmetode; NutriMix Kalvestruktur, mælk og vand! Deres fælles oplevelse er, at det øger kalvenes ædelyst, bedrer den generelle sundhed og gør overgangen fra mælk til fast foder mere ukompliceret. De er også enige om, at det skal udfodres i rationer, så der ædes op, da dette øger tilgangen. Troels Rasmussen gør opmærksom på, at hvis man anvender foderautomater, skal blandingen sommetider lige løsnes med en hånd pga. halmstråene. Endvidere foretrækker han de lufttætte 20kg sække, der sikrer frisk foder.

På Myrhøjgård har Niels Ejnar og Niels Christian gjort den interessante iagttagelse, at deres kalve er begyndt at ligge ned og ”gumle”, hvilket kan tolkes som et forstadie til drøvtyggeri. De glæder sig også over, at der i det forgangne kvartal ikke har været tilfælde af tarmlidelser. Det er nærliggende at tænke, at der er en årsagssammenhæng, idet kalvene indtager halmen fra strukturfoderet og ikke fra deres forurenede strøelse. De mener også at kunne se en øget tilvækst uden dog at veje deres kalve.

Niels Ejnar og Niels Christian siger samstemmende: ”Vi kan kun opfordre vores kolleger til at prøve det”.

Anders Bisgaard Møller, kvægrådgiver i Nutrimin A/S var med på staldbesøget og glæder sig over de positive udsagn, der giver stof til eftertanke. Kan man stimulere drøvtyggerudviklingen og fremme vækst og robusthed? Og kan man i dette forestille sig et mindre forbrug af dyrt mælk til kalvene og lavere kælvningsalder? Det er spørgsmål, Anders vil gå videre med.

Tryk her for at læse mere.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter