Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Unge landmænd får ny eliteuddannelse

Af Søren Eibye Svenstrup - 7. nov. 2018 KL. 13:40

TopGun med mejetærskere kalder ministeren en ny eliteuddannelse, som i første omgang er et pilotprojekt.

Fra januar får 20-25 udvalgte, unge landmænd mulighed for at deltage i et nyt talentprogram, der skal udvikle deres lederevner og styke kendskabe til nye teknologier, bedre dataanvendelse og forretningsudvikling. Uddannelsen skal være starten for en ny kultur for talentudvikling og videreuddannelse inden for landbruget og er finansieret med 900.000 kroner af Miljø- og fødevareministeriet.

- Det skal være attraktivt at vælge en karriere i landbruget. VI skal bruge nogle uddannelser for at vise vejen. Vi sigter med dette program efter ambitiøse unge landmænd. Jeg kalder det derfor for TopGun med mejestærkere, siger minister Jakob Ellemann-Jensen, der tilføjer, at uddannelsen skal ses som en efteruddannelse.

Deltagerne skal rustes som ledere i landbruget og blandt andet udviklet fokus på teknologi og data til at øge indtjeningen.

Formand for Landbrug&Fødevarer Martin Merrild ser store muligheder i uddannelsen.

- Vi er langt fremme i Danmark, men danske landmænd kommer i fremtiden til at arbejde mere strategisk med innovation og forretningsudvikling herunder brug af data, sensorer og robotter, der kan minimere miljøpåvirkning og maksimere landmandens bundlinje. Til det er der brug for at løfte vidensniveau. Vi må indse, at vi førhen var foran på uddannelsesniveau, men omverdenen er også blevet bedre på det punkt, siger Martin Merrild.

Uddannelsen udbydes på Via University College i partnerskab med Seges. Forløbet forventes at løbe fra januar til oktober næste både med klasseundervisning, men også med e-learning og læringsgrupper.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame