Fra januar får 20-25 udvalgte, unge landmænd mulighed for at deltage i et nyt talentprogram, der skal udvikle deres lederevner og styke kendskabe til nye teknologier, bedre dataanvendelse og forretningsudvikling. Uddannelsen skal være starten for en ny kultur for talentudvikling og videreuddannelse inden for landbruget og er finansieret med 900.000 kroner af Miljø- og fødevareministeriet.

- Det skal være attraktivt at vælge en karriere i landbruget. VI skal bruge nogle uddannelser for at vise vejen. Vi sigter med dette program efter ambitiøse unge landmænd. Jeg kalder det derfor for TopGun med mejestærkere, siger minister Jakob Ellemann-Jensen, der tilføjer, at uddannelsen skal ses som en efteruddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deltagerne skal rustes som ledere i landbruget og blandt andet udviklet fokus på teknologi og data til at øge indtjeningen.

Formand for Landbrug&Fødevarer Martin Merrild ser store muligheder i uddannelsen.

- Vi er langt fremme i Danmark, men danske landmænd kommer i fremtiden til at arbejde mere strategisk med innovation og forretningsudvikling herunder brug af data, sensorer og robotter, der kan minimere miljøpåvirkning og maksimere landmandens bundlinje. Til det er der brug for at løfte vidensniveau. Vi må indse, at vi førhen var foran på uddannelsesniveau, men omverdenen er også blevet bedre på det punkt, siger Martin Merrild.

Uddannelsen udbydes på Via University College i partnerskab med Seges. Forløbet forventes at løbe fra januar til oktober næste både med klasseundervisning, men også med e-learning og læringsgrupper.