Rækken af formodede ulveangreb på naturplejefår i og omkring Stråsø Plantage fortsætter. Fredag morgen fandt Storålam således to dræbte og to skambidte får i en indhegning med tre eltråde ved Pinvigvej mellem Ulfborg Kirkeby og Råsted. Det skriver Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'.

Angrebet var frygtet, da fårene var nogle af de få tilbageblevne efter to andre alvorlige angreb i området de seneste uger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Senest få kilometer længere mod øst ved Lilleåen, hvor seks får omkom lørdag i sidste uge. Og den 2. februar blev hele 21 får dræbt, aflivet eller druknede ved Sandfær Plantage nogle få kilometer yderligere mod øst.

I begge tilfælde blev de resterende får fjernet fra arealerne, og det var derfor frygtet, at fåreflokken ved Pinvigvej kunne være næste mål for ulvekoblet i Stråsø Plantage.

- Det her minder i uhyggelig grad om striben af angreb på husdyr i samme område sidste vinter. Og det er uforståeligt, at Miljøstyrelsen ikke forlængst har erkendt, at der er problem-ulve på spil. Forskellen fra sidste vinter til nu er, at man siden forgæves har forsøgt med afværgeforstaltninger - og at der nu er fem gange så mange ulve med smag for husdyr, siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'.