På årets udstilling får de besøgende mulighed for, at opleve den nye risteplov fra Kongskilde i arbejde. Det er første gang den vises på Borgeby.

Den nye XSD-risteunderplov, som vises for første gang på Borgeby, er velegnet til pløjning af klæg lerjord og humusrig jord, der let klistrer til almindelige muldplader. Ploven demonstreres på arealet ved Överums stand, A 54. Det skriver Kongskilde i en pressmeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Demonstrationen sker på en 5-furet Överum Vari Flex CX Plus, udstyret med hydraulisk landhjul, som reguleres fra førerpladsen. XSD-risteunderplov anvendes på både Kongskilde og Överum plove.

Godt flow og brede dæk

I designet af XSD-risteunderploven er der lagt vægt på, at jorden let slipper muldpladen og sammen med den patenterede og skrueformede muldplade, sikres et særdeles godt flow og høj effektivitet i pløjningen. Samtidig sikrer ristedesignet en god brydning af den vendte jord, som især er en fordel under meget lerede forhold.

XSD-risteunderploven er en opfølgning på den nylige lancering af den konventionelle XLD-underplov. Det er en ny generation af underplove, udviklet til pløjning med brede dæk og under svære forhold.

XSD-underploven er udviklet til Kongskildes serie af liftophængte og bugserede vendeplove. Risteunderploven sikrer en ren furebund og er designet til traktorer med op til 710 mm brede dæk. Underploven er udviklet til pløjning i 12 til 30 cm dybde og med en bredde på 35 til 55 cm. Alle vendeplove fra Kongskilde og Överum kan udstyres med risteunderploven.

Såbed med præcision

På standen vises desuden en række redskaber, blandet andet Germinator Pro såbedsharven, der er udviklet til at sikre høj præcision i såbedet. Det vil sige, at såbedet har en korrekt opbygning, som sikrer optimal fugtighed til såsæden og ensartet dybde over hele marken. Ligeledes vises Vibro Crop Intelli, som er den moderne, højteknologiske rækkerenser til mekanisk ukrudtsbekæmpelse. Den er udstyret med kamerastyring , GPS-styret sektionsløft og nyt design af rensesektionerne, som sikrer effektiv rensning og minimal skade på afgrøderne.