Erik Larsen, som er formand for VSP, mener ikke, at dem nede i EU har forstået alvoren i det boykot fra Rusland. Alt for meget svinekød bliver dagligt pumpet ud på markedet, og nu mener han, at tiden er inde til, at EU træder til med en hjælpende hånd.

- Selvom det ikke normalt er noget vi svineproducenter opfordre til, så mener jeg at en privat oplagring er nødvendigt, siger Erik Larsen og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ved godt at det kan sidestilles med at tisse i bukserne, men vi er nødsaget til at holde igen og ligge en bund på markedet.

Siden Rusland har lukket for import af blandt andet svinekød fra EU, er markedet nærmest oversvømmet. Det voldsomme udbud har resulteret i markante prisfald, med voldsomme økonomiske konsekvenser til følge, for den enkelte svineproducent.

- Jeg tør ikke udtale mig om, hvornår krisen med Rusland ophører. Det er stor politikm siger Erik Larsen.

En privat oplagring betyder ganske enkelt, at man tager en del af produktionen ud af markedet og holder det tilbage. På den måde tvinger man priserne op på den restende del. Erik Larsen er dog godt klar over den konsekvens det kan få, når oplagringen ophører og produktionen skal ind på markedet igen.

- Jeg har ikke drøftet dette med hverken danske politikere eller slagterrierne endnu, men jeg er overbevist om, at der kræves handling nu, siger Erik LArsen.