Agro Food Park i Skejby har på blot fem år udviklet sig til Danmarks absolutte centrum for fødevare- og landbrugsinnovation. Lige nu er Arla i gang med opførelsen af sit nye globale innovationscenter, og Aarhus Universitet planlægger at flytte sin fødevareforskning til Agro Food Park.

Den hastige vækst har styrket behovet for en samlet masterplan for den videre udvikling af området, der lige nu rummer 55 virksomheder med cirka 1.000 medarbejdere. Masterplanen skal udarbejdes i løbet af 2015, og Realdania har netop givet tilsagn om at støtte med 2,5 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det går rigtigt stærkt i Agro Food Park, og derfor har vi brug for en samlet plan, der fremtidssikrer området. Det handler blandt andet om at finde de optimale måder at udnytte infrastrukturen, for eksempel den kommende letbane, til at knytte Agro Food Park til de øvrige innovationsmiljøer i Aarhus, siger Jan Mousing, formand for Agro Food Park.

- Målet er at sikre optimale rammer for Agro Food Parks videre udvikling til et europæisk kraftcenter for fødevare- og landbrugsinnovation. Jeg er derfor utroligt glad for, at Realdania går ind og støtter op om arbejdet.

Rammerne for vækst

Programchef i Realdania Stine Lea Jacobi siger om Realdanias engagement i masterplanen for Agro Food Park:

- Med en gennemtænkt masterplan kan vi øge værdien af de meget store investeringer, der lægges i Agro Food Park. Det betyder ud over en god infrastruktur, at vi også får tænkt det omkringliggende landskab ind. På den måde understøtter vi både rammerne for vækst og sikrer de landskabelige og rekreative værdier.

Blandt de aktiviteter, der skal beskrives i masterplanen, er et besøgscenter, hvor forbrugerne kan komme tættere på deres fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en ambition om at udvikle et eksperimentarium, hvor forbrugerne kan blive klogere på fødevarerne, deres oprindelse, egenskaber og tilberedning. Med den voksende interesse for mad og gode råvarer, så er det en oplagt idé, og sådan en institution skal naturligvis ligge i Agro Food Park, siger Jan Mousing.