Forlystelsesparken Den lille traktoren Gråtass i Kongeparken i Stavanger har vundet en pris ved Thea Awards. Prisen, der gives til forlystelsesparker og kan sammenlignes med filmverdenens Oscar, blev vundet i kategorien New Park Land on a Limited Budget. Det skriver Agco i en pressemeddelelse.

Temaparken Gråtass har som omdrejningspunkt den norske børnbog og tv-serie om den grå Massey Ferguson-traktor Den lille traktoren Gråtass. En serie, som senere er kommet til Storbritannien under navnet The Little Grey Fergie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gråtassland åbnede i 2014 og var fra start en succes. Juryen sagde om temaparken:

- Det charmerende lille grå Fergie-land aktiverer både unge som ældre. Den indbyder dem til Den Lille Grå Fergie verden og er en ideel blanding af rigtige miljøer og fantaso. Den hylder historien, den moderne verden og fantasi - alle med en målsætning om at underholde og lære om dyr, landbrug og vigtigheden af at tage vare på miljøet.

Håkon Lund, administrerende direktør for Kongeparken siger:

- Det er en stor ære at modtage prisen og på anerkendelse for vores arbejde. I forbindelse med designet af Gråtassland var det vores målsætning at engagere de besøgende ved at flytte fokus væk fra attraktionen og over på oplevelsen.

Den lille grå Fergie var en Ferguson TE20, der blev produceret i årene 1946-1956. Modelnavnet TE20 betyder Traktor England 20 hk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Harry Ferguson fusionerede med Massey-Harris i juli 1953.