Når man ser på årets største hits fra Maskinbladets Facebook-side, er der ingen tvivl om, at 2017 stod i maskinernes tegn. Vi har samlet de tre største hits fra året der gik, og de er to fællestræk ved alle tre historier. De handler om store maskiner, og de er ledsaget af en flot video.

Årets top tre ser ud på følgende måde:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre aksler

Hos Agcos danske udviklingsafdeling af høstmaskiner i Randers har man i flere år eksperimenteret med en anden udformningen af mejetærskerens undervogn, end den vi kender til i dag. De arbejder nemlig på et koncept, hvor mejetærskeren har tre aksler. Den utraditionelle tilgang til mejetærskere blev årets største hit på Maskinbladets Facebook-side, og du kan se videoen lige her.

Triple-montering

Tvillingehjul er et almindeligt kendt fænomen, men en triple-montering er derimod noget mere sjælden. Derfor blev det da også et stort hit, da vi kunne vise en video af Bjarne Nielsens John Deere-traktor, der er udstyret med en triple-montering. Du kan se videoen lige her.

Imponerende klodser

På tredjepladsen over årets største Facebook-hits på Maskinbladet skal vi en tur til Agritechnica, hvor danske Allan Clausen viste sine imponerende Lego-modeller af landbrugsmaskiner frem. Hvis det ikke går lige i hjertet på enhver maskin-entutiast, så ved jeg ikke, hvad det gør. Du kan se videoen her.