Da LandboUngdom lørdag den 1. april afholdte Årsmøde på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg, blev der oprettet og valgt medlemmer til et nyt udvalg med navnet LandboUngdoms Politiske udvalg.

- Vi ønsker at bringe unges interesser højere op på den politiske dagsorden. Vi unge er en del af fremtiden, og den fremtid skal vi selv være med til at præge, udtaler Peter Kock, formand, om baggrunden for det nye udvalg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er tanken, at udvalget i dagligdagen skal være en sparingspartner til LandboUngdoms formand og ledelse i politiske spørgsmål. Når det nye udvalg holder sit første møde skal udvalget selv i samarbejde med landsledelsen finde de emner, det er oplagte at udvalget skal arbejder med.

- Når vi ser på de udfordringer der er med generationsskifte i landbrugserhvervet, er det oplagt, at udvalget kommer til at arbejde med ejerskifte, finansiering og rammevilkår for unge, men også emner omkring landdistriktsudvikling og uddannelse er oplagt at bringe i spil, siger Mathias Hansen, ledelsesmedlem i LandboUngdom og en af kræfterne bag det nye udvalg.

Hele landet

De valgte til udvalget er: Bjørn Nielsen, Lemvigegnens LU, Anders Petersen, Østfyns LU, William Johansen, Dronninglund LU, Ralf Jensen, Odder-Skanderborg LU, Lars Klavsholt Holstebro/Vinderupegnens LU, Søren Fønskov Falster LU og Mathias Hansen fra landsledelsen.

Formanden glæder sig over et veloverstået Årsmøde, som var det Årsmøde i nyere til, hvor flest medlemmer deltog. 200 LU medlemmer og gæster fra hele landet havde lagt vejen forbi. På Årsmødet vedtog LandboUngdom også en ny strategiplan, der skal være med til at udvikle og ruste foreningen til fremtiden. Der var genvalg til de landsledelsesmedlemmer, der var på valg. Årsmødet blev også brugt til at udnævne Årets LU'er og LU's Legat. Den flotte gestus gik i år til Kenneth M. Jensen fra Nord-Midtvendsyssel LU. Og LU's Legat på 10.000 kroner gik til Christian Frigaard Nielsen og Kristian Hauge Nielsen. De har udviklet en app, der letter arbejdet i farestalden, som viser, hvornår soen går i gang med at fare.