Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Karl Mertz i overskud trods svært år

Af Louise Gregersen - 15. mar. 2019 KL. 13:43

Det forgangne år har budt på et mindre overskud for Karl Mertz end forventet, men dog stadig et overskud i et svært år. Nye tiltag i virksomheden skal gøre Mertz klar til fremtiden.

- Vi er ikke 100 procent tilfredse, fordi overskuddet blev lidt mindre, end vi havde budgetteret med.

Sådan siger administrerende direktør i Karl Mertz, Anders Mikkelsen, til årsregnskabet, der viser et resultat for regnskabsåret 2017/2018 på lige under 2 millioner kroner, hvor det i 2016/2017 lå lige over de 2 millioner kroner.

Overtagelse og tørke

Men han er dog også fuldt bevidst om, hvorfor tallene ser ud, som de gør.

- Der er to ting, der gør, at det ser sådan ud. Den ene er, at vi har haft nogle omkostninger i forbindelse med overtagelsen af HMC Maskiner. Det figurerer som omkostninger på den korte bane, men vi ser det som en investering på den lange bane, siger Anders Mikkelsen til Maskinbladet og fortsætter:

- Den anden ting er, at markedet ser ud, som det gør. Et vådt 2017 og et tørt 2018 er en dårlig kombination, som vi godt kan mærke på salget. Desuden er der sket et skift på Sydsjælland, Lolland og Falster i logistikken omkring roer, der primært bliver transporteret på lastbiler nu, og der kan vi godt mærke, at der er færre traktortimer, siger han.

Skal lige lande

De nye tiltag har måske kostet på resultatet, men Anders Mikkelsen mener, at det får Karl Mertz til at stå stærkt i fremtiden. For med overtagelsen af HMC Maskiner fra 1. april i år og herunder Agco Full Line-forhandlingen af Fendt og Massey Ferguson, vil Karl Mertz være en stærk spiller på Sjælland og Øerne.

- Det er en måde at tilpasse os sådan som markedet ser ud nu. Vi kan se, der bliver færre og større kunder, så dem mener vi, at vi kan servicere bedst på denne her måde, siger han.

Han ser frem til et mere roligt år på omkostningssiden, og forventer da heller ikke at gå ud af det kommende regnskabsår med større overskud.

- Nu skal vi lige lande på fødderne, og HMC Maskiner skal inkorporeres i Karl Mertz. Det er ikke sådan, at man bare trykker på en knap, og så sker det. Så det forventer vi tager tid, og det er også derfor, at vi budgetterer med et mindre overskud i det indeværende år, siger han.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame