De fem oppositionspartier vil have miljø- og landbrugsminister Eva Kjer Hansen (V) til at forklare, hvordan hun regner sig frem til, at en ny landbrugspakke er gavnlig for miljøet, det skriver Berlingske.

Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet har sammen kaldt ministeren i samråd, efter at flere forskere over for Berlingske har sat spørgsmålstegn ved de metoder, som er benyttet til at beregne miljøeffekten af pakken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg må indrømme, at jeg er chokeret. Det er fuldstændigt vanvittigt, at en minister på den måde vildleder Folketinget og samtidig misbruger forskernes tal, siger Lisbeth Bech Poulsen, der er miljø- og fødevareordfører for SF til Berlingske.

Eva Kjer Hansen afviser at have vildledt Folketinget. Til TV2 fortæller hun, at hun har fuld tillid til embedsmænds arbejde:

- Jeg har fuld tillid til, at mine embedsfolk har lavet et solidt stykke arbejde, og det er rigtigt vigtigt i forhold til at vi nu laver en reform, hvor vi går over til en målrettet regulering, en meget mere intelligent måde at beskytte vandmiljøet på fremad rettet, og det er vigtigt, at når vi laver en så stor ændring, at der er en åben diskussion om hvordan det hele gribes an.

- Det er heller ikke nogen hemmelighed, at eksempelvis Enhedslisten har kritiseret dette, og har altid gjort det. De ønsker ikke nye smarte løsninger, hvor vi forener hensyn til miljø og landbrug, men det synes jeg er vigtigt at få gjort, fortalte Eva Kjer Hansen til TV2 søndag formiddag.

Se og hør Eva Kjer Hansen i TV2 News, søndag morgen, ved at klikke her