Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Den rigtige måde at tjene penge på

Af esu - 11. jan. 2018 KL. 10:05

Medarbejdere fra Vestjysk Landboforening udfordrer strategien hos mælke- og svineproducenter under NutriFair 2018.

Det drejer sig ikke om ekstra arbejde eller udvidelser af besætningen, men om at tjene flere penge på sit landbrug. Det er budskabet fra kalverådgiver Rikke Engelbrecht, kvægrådgiver Jytte Kurtzmann Olesen og driftsøkonom Jacob Rossen fra Vestjysk Landboforening, når de går på podiet under fagmessen for husdyrproducenter NutriFair den 17.-18. januar. Det skriver Vestjysk Landboforening i en pressemeddelelse.

Rikke Engelbrecht vil fortælle, hvordan mælkeproducenter med løbende registreringer i processen fra kalv til ko kan optimere en kos levetid i malkestalden.

- Det handler ikke kun om, hvor meget mælk en ko giver, men også om hvor længe, man kan have den stående i stalden. Og en kvie kan komme op til 125 dage tidligere i gang med at give mælk, hvis man følger nogle af de registrerings-protokoller, som vi anbefaler, siger kalverådgiveren fra Vestjysk Landboforening.

Under NutriFair vil Vestjysk Landboforening præsentere resultaterne fra to store malkebesætninger, der begge har omkring 1000 køer og i en årrække har noteret forskellige målepunkter i forhold til for eksempel mælkepulver, fodring og tilvækstkontrol.

- Begge besætninger - henholdsvis en konventionel med jersey og en økologisk med holstein - har opnået fantastiske resultater ved at måle på nogle helt simple ting. Det vigtige er, at man er vedholdende og systematisk, så man får noget brugbart materiale, siger Rikke Engelbrecht.

Under indlægget vil hun også fremlægge de nye, overraskende resultater vedrørende drikkevand til køer og kalve, som Vestjysk Landboforening for nylig præsenterede. Forsøg på en testgård viser, at en behandling af gårdens vandrør kan gøre drikkevandet meget rent samt begrænse forbruget af både rengøringsmateriale og tid til rengøring af drikkekar.

Verdens fedeste job

Driftsøkonom Jacob Rossen vil i sit indlæg tale om strategi for svineproducenter:

- Rigtig mange har selvfølgelig gjort sig tanker om udviklingen af deres bedrift, men mangler blot at få sat ord på. Det behøver ikke være så kompliceret, men det er vigtigt, at man tør udfordre sin egen strategi, være ærlig over for sig selv og ikke kun gøre som andre, siger Jacob Rossen.

Han vil komme med skæve vinkler på, at det ikke nødvendigvis er god økonomi altid at udvikle svinebedriften med henblik på, at den hele tiden skal vækste. Der er andre former for vækst end blot mursten og hektarer.

- Det vigtige er, at man holder sig til sin egen strategi. Det kan sagtens være et stort landbrug, hvor man først og fremmest er leder, mens det for andre er vigtigere, at det er et landbrug, hvor man selv er med i driften. Det afgørende er, at man tjener rigtige penge og hver dag står op til et job, som, man synes, er verdens fedeste liv, siger Jacob Rossen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame