Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

BL: Hvorfor tror Ida Auken mon, at forskere bliver presset?

Af Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Dalhavegård, Åstorpvej 78, Christiansfeld - 6. feb. 2018 KL. 12:25

Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, stiller spørgsmålstegn ved Ida Aukens påstand om at regeringen presser forskere.

DEBAT

Ida Auken antyder igen og igen, at den nuværende regering presser forskere til at nå frem til bestemte resultater.

Hvor ved den radikale politiker dét fra? Hvorfor tror hun, at forskere kan købes for penge? Er det noget, hun har erfaringer med og selv har praktiseret i sit tidligere virke som miljøminister? Det er måske derfor, adskillige forsknings-resultater fra Aarhus Universitet flugtede med Auken-regimets holdninger - selv om de så efterfølgende er blevet underkendt af det internationale forskerpanel, der skulle evaluere de danske kvælstofmodeller?

I Bæredygtigt Landbrug har vi intet imod at presse systemet omkring forskerstanden - blandt andet med kravet om, at flere universiteter kommer i betragtning til myndighedsbetjeningen. Det skyldes imidlertid ønsket om bedre kvalitet og færre tilfælde af direkte vildledning.

Der er i øvrigt noget helt galt, hvis forskere oplever det som en "klemme" at skulle levere kvalificeret videnskabelig myndighedsbetjening uden politiske holdninger!

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame