Lyt til artiklen:

Danmarks første dyrevelfærdsaftale skal sikre ordentlig behandling af dyr

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Danmarks første dyrevelfærdsaftale har fået navnet 'Sammen om dyrene,' og den indeholder 23 tiltag, da der ifølge ministeren er behov for at komme hele vejen rundt og forbedrer dyrevelfærden for både produktionsdyr og kæledyr.

- Dyr skal behandles ordentligt, når de er i menneskers varetægt. Vi har desværre de senere år set eksempler på det modsatte. Derfor er jeg utrolig stolt over, at regeringen i dag kan præsentere et samlet udspil til en aftale, der skal sikre et løft af dyrevelfærden for både dyr i stalde og dyr i hjemmet, siger Jacob Jensen i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han vil med udspillet blandt andet undersøge muligheden for at hæve straffen for brud på dyrevelfærdsloven.

Der skal også undersøges muligheden for, at flere grise og kvæg sættes fri.

- Jeg ser frem til at drøfte udspillet med Folketingets partier og håber, at vi i fællesskab kan nå til enighed om en dyrevelfærdsaftale, som vil blive den første af sin slags i Danmark, siger ministeren.

Udspillet med de 23 tiltag er delt op i tiltag for grise, kvæg, fjerkræ og kæledyr.

Desuden er der fem af tiltagene, der er tværgående. De handler blandt andet om øget og målrettet dyrevelfærdskontrol med kvæg og grise, bedre opgørelsesmetoder for antibiotika for produktionsdyr og styrkelse af Det Statslige Dyrevelfærdsmærke-

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele udspillet kan læses her.