Lyt til artiklen:

Langesø - et kendt koncept med nye tiltag

00:00
Hastighed: ???x
04:37

Planlægningen af årets udgave af Langesø-messen kom senere i gang end normalt på grund af godsejer Hans Berners pludselige død i december.

Han var den helt store drivkraft og den, der besad en stor del af messens knowhow. Derfor var der i en periode usikkerhed om messens fremtid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men fra april stod det klart, at messen ville fortsætte, og fonden bag Langesø hyrede Per Tørslev som messeansvarlig. Han har erfaring med at arrangere messer, selvom messer ellers ikke aktuelt indgår i hans erhvervsaktiviteter.

- Jeg blev ringet op af fondens formand, Ditlev Berner, fordi han kender mig og ved, at jeg har arbejdet med messer. Og jeg havde nok ikke sagt ja, hvis ikke det netop var Ditlev Berner, der ringede, fortæller Per Tørslev.

Langesø-direktør pludselig død

Se også:

Langesø-direktør pludselig død

God opbakning

Per Tørslev fortæller, at alt er ved at være klar til årets messe, selvom planlægningen kom lidt sent i gang.

- Vi er endt et sted, som vi er meget tilfredse med. Der er 80-85 udstillere, og vi har oplevet en virkelig god opbakning fra de udstillere, der har været med før, fortæller Per Tørslev.

Han fortæller, at ambitionen er mindst lige så stor, som den plejer at være.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi håber på godt vejr og masser af gæster. Vi plejer at have cirka 2.000 besøgende, og det vil vi også gerne opnå som minimum i år, siger Per Tørslev, selvom han er bevidst om, at juletræsbranchen har været presset de senere år, og at det kan have påvirket både udstillere og gæster.

Nye tiltag

Per Tørslev fortæller om flere nye tiltag, som skal være med til at give Langesø-messen et kvalitetsløft.

- Mange har tidligere syntes, at der var for store, åbne arealer mellem nogle udstillere. Derfor har vi komprimeret messen, så alle udstillere er i skoven. Det samme er madteltet, så man ikke som tidligere skulle forlade det egentlige udstillingsområde for at komme til madteltet nede på græsarealet, fortæller han.

Per Tørslev håber, at udstillere og gæster oplever, at den mere komprimerede messe giver en bedre oplevelse.

- Vi mener, at man som gæst på messen vil få en mere intim oplevelse, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet nyt tiltag er et foredragstelt, hvor organisationen Danske Juletræer tilbyder faglige foredrag på dansk, tysk og engelsk.

- Målet er at udstillere og gæster kan få faglig inspiration og for eksempel høre om markedssituationen for juletræer. Det er første gang, vi forsøger dette tiltag, og vi vil føle os frem i år og vurdere, om det eventuelt er et tiltag, vi skal udvikle yderligere fremadrettet, fortæller Per Tørslev.

Der vil dog også være meget traditionsrige indslag på messen.

- Vi vil også i år kåre Danmarks flotteste juletræ. Det er et populært indslag, som vi har fastholdt. Det samme har vi med DM i udkørsel samt de forskellige skills-konkurrencer, som er forbundet med skovbruget, og som arrangeres af Dansk Skoventreprenørforening. Det er konkurrencer, som også er med til at give publikum nogle gode oplevelser, siger Per Tørslev.

Europas største

Langesø-messen er unik og er ifølge Per Tørslev Europas største med juletræer og pyntegrønt. Udstillerne spænder vidt fra en masse forskellige producenter og leverandører af mindre og større maskiner og helt ned til meget små udstillere, som for eksempel handler med juletræsfrø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har udstillere fra mange lande. Foruden Danmark har vi udstillere fra Holland, Finland, Tyskland, Norge, Polen og Frankrig. Men den internationale vinkel har vi ikke dyrket ret meget i år, fordi vi kom så sent i gang med planlægningen, siger Per Tørslev og antyder dermed, at der er yderligere potentiale i det internationale perspektiv.

Mere skovbrug

Et andet udviklingsspor for Langesømessen er skovbruget.

- Vi er mig bekendt den eneste skovmesse i Danmark, og den del af messen forventer jeg kommer til at fylde mere i de kommende år, siger Per Tørslev.

Han fortæller, at arrangørerne vil bruge årets erfaringer til at analysere og vurdere, hvor messen skal bevæge sig hen fremadrettet.

- Vi tror på markedet, og jeg kan sagtens forestille mig, at messen udvikler sig til noget større, siger Per Tørslev.