Tirsdag morgen klippede formand for Agromek Sten Andersen og Statsminister Lars Løkke Rasmussen snoren og erklærede Agromek for åben.

I sin tale sagde Sten Andersen blandt andet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke og har aldrig været kedeligt at være en del af landbruget. Sidste år var vejret omskifteligt, og i år har vi været ramt af den værste tørke. Men de danske landmænd kender betingelserne og er gode til at se fremad. Der bliver stillet krav til stigende produktivitet og dyrevelfærd, men alligevel er Danmark blandt de bedste i verden i tæt samarbejde med agroindustrien, sagde Sten Andersen.

Han slog blandt andet på det danske syn på udvikling og ny teknologi.

- Det er med en fælles tro på fremtiden, at vi åbner Agromek i dag. Vi er ikke i mål endnu med de ønsker, vi har, sagde Sten Andersen, som også tog sig tid til et historisk perspektiv.

- Siden 1970'erme har Agromek været omdrejningspunktet, og det er her, at man bliver opdateret på udviklingen. Agromek var typisk stedet, hvor den første eksport blev skabt. I år har vi 540 udstillere i 13 haller. Og vores ambition er at udvikle Agromek. Vi vil bringe de unge ind i branchen, sagde Sten Andersen.