Jesper Frost Rasmussen (V) vil som borgmester lade Esbjerg Kommune betale for en del af omkostningerne til et bomanlæg ved lukningstruet jernebaneoverskæring. Det skriver JydskeVestkysten.

Banedanmark vil lukke jernbaneoverkørslen og en række andre rundt i landet af sikkerhedsmæssige årsager. Lokale borgere og landmænd protesterer, da lukningen vil betyde, at de skal ud på lange omveje med de store landbrugsmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jesper Frost Rasmussen har længe tordnet mod Banedanmark og tilbyder nu på sin Facebookside endnu et forhandlingsudspil til Banedanmark, idet han tilbyder at betale en del af omkostningerne ved at etablere et bomanlæg på Hillerup Markvej nord for Ribe.

Finder løsning

- Og skulle etableringsomkostningerne til to plasticbomme og et par motorer overstige omkostningerne til at lukke vejen, etablere vendepladser i begge sider, fjerne sikringsanlægget osv - ja, så er jeg sikker på vi også finder en løsning på det, hedder det på hans Facebookside, ifølge JydskeVestkysten.

Også Socialdemokraterne i kommunen er man villige til at bidrage økonomisk, hvis dette er løsningen på konflikten.

- Socialdemokraterne er klar til at se på en løsning, hvor kommunen sætter bomme op ved overskæringen og betaler, hvad det koster. Det er helt vanvittigt, hvad der foregår lige nu, og vi vil gerne være med til at få undersøgt, hvordan det kan lade sig gøre. Vi vil gerne være med, og jeg er overbevist om, at vi kan få landet en aftale, siger socialdemokraternes gruppeformand, Søren Heide Lambertsen til JydskeVestkysten.

Politiet mødte tirsdag morgen op med entreprenørmaskiner for at rydde den omdiskuterede jernbaneoverskæring nord for Ribe, hvor landmænd og borgere har barrikaderet sig i protest over, at Banedanmark vil lukke den.