Danmarks næststørste jordbrugsfaglige miljø med studerende fra Erhvervsakademi Aarhus og Jordbrugets UddannelsesCenter, til daglig kaldet Vejlby, flytter i 2018 ni kilometer sydpå til Aarhusbydelen Viby J.

- Vi glæder os til at kunne tilbyde vores studerende et endnu stærkere studiemiljø. Det bliver et stort løft for vores uddannelser at være en daglig del af studielivet på Erhvervsakademi Aarhus og bo side om side med blandt andet markedsføringsøkonomer, finansbachelorer, datamatikere og entreprenørskabsstuderende. Samtidig er jeg glad for, at vi kan flytte hele det gode, faglige jordbrugsmiljø, vi i dag har på Vejlby. På den måde får vi det bedste af to verdener og et unikt undervisningstilbud til unge, der vil uddanne sig inden for jordbruget, siger uddannelseschef Lars Villemoes fra Erhvervsakademi Aarhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver et stort løft for vores uddannelser at være en daglig del af studielivet på Erhvervsakademi Aarhus og bo side om side med blandt andet markedsføringsøkonomer, finansbachelorer, datamatikere og entreprenørskabsstuderende.

Lars Villemoes, uddannesleschef Erhvervsakademi Aarhus

Vil fremtidssikre uddannelserne Også Jordbrugets UddannelsesCenter, der står bag uddannelserne til produktionsleder og agrarøkonom, er begejstrede for flytningen:

- Fremtidens landbrugsledere skal være dygtige til andet og mere end at levere gode produktionsresultater og sorte tal på bundlinjen. De skal kunne indtræde i et erhverv, der kræver, at de også mestrer emner som for eksempel innovation og markedsføring, så med flytningen til et endnu stærkere, tværfagligt miljø er vi med til at fremtidssikre lederuddannelsen, siger direktør Peter L. Moesgaard fra Jordbrugets UddannelsesCenter.