Gennem de seneste to år har Hoegild som nyetableret dansk maskinproducent erobret en stor del af det danske marked og med den seneste store ordre til en tysk kvægfarm, begynder eksporten for alvor at tage fart.

Den danske virksomhed Hoegild ApS skal levere alle fuldfoderblandere til et stort projekt i det østlige Tyskland, på kvægfarmen Heechhofster GmbH & Co som ligger i Hornstorf cirka 100 km fra grænsen til Polen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Farmen består af tre gårde i området hvor de i forvejen har 1.500 køer, men nu udvider de med en ny kæmpestald til yderligere 1.500 køer sådan, at der fremover skal produceres mælk fra 3.000 køer i alt.

Stor tilfredshed

- Hos Hoegild modtager vi den store ordre med stor tilfredshed, særligt i det lys, at Heechhofster GmbH & Co har valgt en nystartet dansk producent som leverandør, skriver Hoegild i en pressemeddelelse.

Ejeren af den store kvægfarm er hollandsk fødte Tjeerd Terpstra, som har brugt det seneste år på at sætte sig ind i de forskellige fuldfoderproducenters løsningsforslag. I det arbejde har han blandt andet været i Danmark to gange, for at besøge nogle af Hoegilds danske kunder og for at opleve produktionen af maskiner i Hoegilds produktionsfaciliteter mellem Herning og Holstebro.

Hos Heechhofster GmbH & Co har man haft fokus på at finde det mærke indenfor fuldfoderblandere, som kan levere den bedste blandingseffektivitet i forhold til, at man vil anvende en fodringsstrategi i retning ad kompakt fuldfoder.

Til projektet skal Hoegild levere alle fuldfoderblandere med et samlet rumindhold på 120 kubikmeter.