På generalforsamlingen i Lammefjordens Grøntsagslaug smagte deltagerne på kartofler fra seks producenter og tildelte derefter point til de forskellige kartofler. Dem fra Slotsgården ved Hørve samlede flest point for smag, udseende og konsistens.

Vinderkartoflen er af sorten Exquisa, fortæller Anders Biltoft Kristensen fra Slotsgården.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en salatkartoffel, der ikke er så stor, men med en karakteristisk smag og en flot skindfinish, som er mulig på grund af den milde jord, vi har på Lammefjorden. Exquisa skal spises med skræl og er rigtig god i salater eller på et stykke brød. Men den er også fin at tilberede i ovnen, siger han.

En håndfuld kartoffeldyrkere på Lammefjorden dyrker denne særlige kartoffel. Anders Kristensen har dyrket den i 20 år, og i år fylder den 10 af hans 15 hektar kartoffelmarker. Alle 10 hektar bliver taget op i denne tid.

Kom og smag 1. oktober

Den 1. oktober bliver der lejlighed til at smage årets kartoffel, når Lammefjordens Grøntsagslaug i samarbejde med Fårevejle Fri- og Efterskole kårer Årets Grand Cru Gulerod på skolen.

Der er fri adgang til arrangementet, hvor publikum er med til at vælge den bedste gulerod årgang 2015 fra Lammefjorden.

På laugets generalforsamling smagte medlemmerne sig frem til de tre gulerodssorter, der skal med til finalen 1. oktober. De kommer fra dyrkerne Niels Jensen, Flemming Risegaard og Jens Møller Olsen.