Tidligere kunne kreditvurderingen af en kunde inden for landbruget tage dage og somme tider uger, hvilket kunne få fatal betydning for forhandlerens evne til at lukke aftalen med kunden. I dag tilbyder flere forhandlere svar på under ét minut til en stor del af deres kunder. Det kan lade sig gøre med kreditvurdering via SG Finans24, som er en avanceret kreditscoringsløsning. Den er baseret på kreditmæssig historik og forventninger og kan hurtigt og enkelt vurdere en kundes kreditværdighed.

- I kraft af vores samarbejde med SG Finans kan vores forhandlere kreditvurdere omkring halvdelen af de kunder, der ønsker en finansieringsløsning på mindre end et minut, og resten får typisk svar fra dag til dag, siger salgschef Henrik Jensen hos CNH Industrial Financial Service.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden er en del af CNH Industrial koncernen, og den har i 30 år tilbudt fleksible finansieringsløsninger af materiel til både landbrugs- og entreprenørbranchen og senest også transportbranchen. Udover at have et alsidigt maskinprogram fra producenterne Case IH, New Holland og Iveco, tilbyder de via deres mere end 50 forhandlere spredt over hele Danmark også et attraktivt finansieringsprogram.

Fortsat finansiering til landmænd

På spørgsmålet om ikke CNH Industrial Financial Service er nervøse for at finansiere maskiner til, hvad der i medierne betegnes som en trængt landbrugssektor, er Henrik Jensen ikke bange for at melde klart ud.

- Vi oplever ikke, at det er nødvendigt at sige nej til mange landmænd, og vi oplever heller ikke, at vi har store tab på dem. I forbindelse med finansiering af landbrugsmaskiner er det vigtigt at huske på, at der typisk er tale om byttehandler og dermed er sikkerheden større, fortæller Henrik Jensen.

Tilfredse forhandlere

Også hos forhandlerne er der stor tilfredshed med samarbejdet mellem CNH Industrial Financial Service og SG Finans.

- Vi har været forhandler af materiel fra Case IH og New Holland i flere år, og der er ingen tvivl om, at samarbejdet med CNH Industrial Financial Service og SG Finans er en kæmpe fordel, når vi skal lukke en handel. Som regel har vores kunder allerede undersøgt markedets finansieringsmuligheder, så derfor er det afgørende, at vi er konkurrencedygtige - og det er vi. Kreditvurdering og -givning sker nemt og problemfrit, og for os som forhandlere er den store gevinst den personlige kontakt, vi har med både CNH Industrial Financial Service og ikke mindst med SG Finans, siger administrerende direktør hos Johs. Mertz A/S, Lise Bennike.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Johs. Mertz A/S har hovedkontor i Nykøbing Falster og afdelinger i Nakskov, Faxe og Ringsted. Virksomheden er grundlagt i 1915 og er i dag Sjællands største forhandlere af materiel til landbruget.

Hos en af Jyllands største forhandlere af materiel fra Case IH og New Holland er der ingen tvivl om, at det er en fordel, at det er muligt at foretage en hurtig kreditvurdering via SG Finans24.

- Inden vi besøger en mulig ny kunde, kan vi via systemet foretage en såkaldt autoscore, som betyder, at vi langt hurtigere kan lukke et salg, da spørgsmålet om finansieringen allerede er klaret, fortæller administrerende direktør for SD Kjærsgaard A/S, Palle Kjærsgaard.