Er det en meget stor trillebør? Eller en meget lille dumper? I hvert fald vil hele ideen bag Contractor, der nu også fås med eldrift, tiltale mange. Det er den unge og innovative Skive-virksomhed Danmatech, der nu er klar med nyheden.

- Vi har nået vores målsætning om, at den nye el-model skal være bedst i markedet på laveste egenvægt, den laveste læssehøjde, den længste driftstid, den højeste sikkerhed og den mest ergonomiske - også ved kørsel i terræn, siger Anne Brock Kristensen, salgschef hos Danmatech i Skive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

El-modellen, der vejer 390 kg, har en lastkapacitet på 600 kg, højtip-funktion og en bredde på 83 centimeter. Driftstiden er fem-seks timer om dagen på en opladning. I Danmatech har konstruktørerne arbejdet på, at den nye elmodel kommer så langt ned i egenvægt som muligt, for det er afgørende for, hvor længe den kan arbejde på en opladning.

- I samarbejde med SSAB i Sverige kan vi nu præsentere den eldrevne Contractor, som bliver den første minidumper på markedet, hvor ladet er af ståltypen Domex 700. Med valget af den type stål er ladet blevet stærkere, mere slidstærkt og har fået en længere levetid, siger Anne Brock Kristensen.

Ved brug af den nye ståltype har man også opnået den lave vægt, hvilket er en fordel, både for brugeren og for driftstiden. Det gør også nyheden til markedets letteste minidumper på el.

Stor kapacitet

Foreløbig er Contractor på el blevet godt modtaget på kirkegårde, i renovationsfirmaer og i udlejningsbranchen, men kunne også gøre nytte i landbruget eller entreprenørvirksomheder til mindre opgaver.

Styretøjet minder om det, der sidder på en palleløfter, hvilket betyder, at man kan styre et helt ton med én hånd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved kørsel med tung last undgår brugeren hård fysisk belastning, og hermed bliver risikoen for sygedage og nedslidning markant mindre, siger Anne Brock Kristensen.

I styretøjet er håndbremsen let tilgængeligt placeret, så brugeren nemt kan aktivere den ved parkering. Som angiveligt den eneste mini dumper i branchen har Contractor håndbremse monteret på saks og tip som standard.

Contractor med saks og Contractor med tip tager 800 kg med top i ladet. Det er ifølge Danmatech dobbelt så meget last i forhold til de øvrige minidumpere på markedet.

- Det sparer vores kunder for mandetimer. Ladet er længere, hvilket giver den fordel at hele læsset fra skovlen kan være i på én gang. Det sparer brugeren for oprydning og fejning, siger Anne Brock Kristensen.

En bruger, specialarbejder Ib Bengtson, Bispebjerg Kirkegård fortæller gerne om sine erfaringer med den eldrevne Contractor:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den er nem at komme rundt med alle vegne. Den er behagelig at køre med i et godt tempo, den tipper hurtigt, og man kan ikke mærke, at der er 600 kg i ladet. Den sparer os for fysisk belastning hver dag, og så er den helt lydløs, siger Ib Bengtson.

Næste nyhed fra Danmatech bliver en minidumper med larvefødder. Den ventes klar sidst på året.