Hvad har øl og randzoner med hinanden at gøre. Umiddelbart ikke så meget, med mindre man nyder en pilsner i det dyrkningsfri bælte ned mod en sø eller et vandløb.

Formanden for Vestjysk Landboforening får alligevel kædet de to ting sammen, for Søren Christensen undrer sig over, at regeringen sammen med resten af Folketinget overvejer at sænke afgifterne på øl og sodavand for at mindske grænsehandel og skabe danske butiksjob.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren Christensen mener også politikerne burde skabe job på landet.

- Ophæv kravet om randzoner og skaf straks 1.400 arbejdspladser på landet, siger Søren Christensen, som hævder, at randzonerne har kostet landbruget  de mange job.

Mere ihærdighed

- Det er helt fint at sænke afgifterne på sodavand og øl for at holde de indkøbsglade grænsehandlere hjemme i brugsen og dermed sikre arbejdspladser i detailledet.Men det ville dog have været ønskeligt, om politikerne var lige så ihærdige i deres bestræbelser for at sikre arbejdspladserne på landet, siger Søren Christensen.

Han bygger sine beregninger på, at der ligger fire-fem job og venter for hver 175 hektar.

Energi på landet

- Hvordan kan det være politisk ansvarligt at sikre 1.400 arbejdspladser i byen uden at lægge samme energi i at finde tiltag, der sikre samme antal arbejdspladser på landet, siger Søren Christensen i en pressemeddelelse.