Et årsmøde lyder måske lidt kedeligt, mens et topmøde lyder rigtigt spændende. Og Landdistrikternes Fællesråd lover et topmøde, når der er årsmøde torsdag i Rødding i Sønderjylland.

Fællesrådet har fået tre fremtrædende personer inden for hvert deres område til at drøfte, hvordan landdistrikterne kan udvikle sig i fremtiden. De tre er Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, Carsten Hansen (S), som er by-, bolig- og landdistriktsminister samt Anne-Mette Knattrup, som er formand for Dansk Turismefremme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre spydspidser

"De kommer med hver deres bud på fremtidens udviklingsmuligheder for erhverv og beskæftigelse i landdistrikter og yderområder. Der er lagt op til en rigtig god debat. De tre indlægsholdere er spydspids på hver sit område, og Landdistrikternes Fællesråd er det førende organ på landdistriktsområdet. Det bliver således en slags landdistrikternes uofficielle topmøde," skriver Landdistrikternes Fællesråd.

Genvalg og nyvalg

Selv om der er topmødepræg over arrangementet, er der også årsmøde-aktiviteter såsom beretninger, regnskaber og valg. Formand Steffen Damsgaard og Svend-Aage Steenholdt tager gerne en runde til, mens Herdis Hanghøj og Jørgen Otto Jørgensen går af.