JCB TM 320 og TM320S er to nye modeller af knækstyrede teleskoplæssere, som afløser de nuværende TM 310 og TM 310S. TM 320 og TM 320S bliver de to første maskiner fra JCB med den nye Eco-Max-motor, som overholder de strenge emissionskrav uden brug af SCR-teknologi eller partikelfiltre.

Foruden den nye motor er der kommet forbedringer i kabinen i form af et nyt layout og et nyt instrumentpanel. Ligeledes er den maksimale løfteevne forøget med 100 kg i forhold til forgængerne trods det, at egenvægten ikke er øget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinerne har endvidere Torque-Lock, hvilket betyder, at converteren i maskinen kan låse sig sammen med den øvrige drivlinje, så der ved visse hastigheder og motoromdrejninger er et fast træk hele vejen gennem drivlinjen i stedet for blot et normalt hydrodynamisk træk med converteren. Det er med til at spare på brændstoffet på de to maskiner.

Produktionen af de to maskiner starter inden længe, og i løbet af sensommeren og efteråret vil JCB også begynde at lægge den nye motor i hele linjen af teleskoplæssere til landbruget. Det gælder blandt andet AgriPlus-modellerne og AgriSuper.

Ifølge JCB er Eco-Max i kombination med en række forskellige tiltag, så som Torque-Lock, lav tomgang og reduceret maksimale omdrejninger med til at reducere brændstofforbruget på de nye maskiner. Som minimum kan forbruget reduceres med fem procent, men med en såkaldt drivlinje-pakke, som kan tilvælges, vurderer JCB at brændstofforbruget på visse maskiner kan reduceres med op til 15 procent.

TM 320 får en variant af Eco-Max med 125 hestekræfter og 4,4 liters slagvolumen. TM 320S får lidt flere hestekræfter via en større variant på 4,8 liter med 145 hestekræfter.