Dioxin-skandalen i Tyskland, der har ledt til en blokade af over 4700 landbrug, får EU-Kommissionen til at undersøge, om der er brug for en opstramning af eksisterende regler på EU-plan.

I denne uge mødes fødevareeksperter fra unionen samt repræsentanter for foderindustrien med embedsmænd i Bruxelles for at diskutere, hvordan man kan undgå situationer, hvor fedtstoffer til tekniske formål kan blive blandet sammen med fedtstoffer til foder og madindustrien, sådan som det formodentlig er sket med de 3000 tons dioxin-inficerede foderpiller, der er spredt på det tyske marked, og som også har ramt et rugeri i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Høegh utilfreds med tyske myndigheder

Fødevareminister Henrik Høegh (V) ser positivt på et regeltjek fra Bruxelles.

- Jeg er absolut indstillet på, at vi skal høste de erfaringer, vi kan, fra det her. Der er bestemt brug for forbedring, og hvis det kan ske fra EU-niveau, så er jeg meget interesseret, siger Henrik Høegh til Maskinbladet.dk.

Samtidig kritiserer han de tyske myndigheder for ikke at have reageret hurtigt nok, efter det kom frem allerede for flere måneder siden, at der var et problem med forhøjede dioxin-niveauer.

De danske myndigheder blev således først nu orienteret om, at foderet var solgt til Danmark, på trods af at det indeholder over 70 gange den tilladte grænseværdi for det giftige stof, der er kræftfremkaldende og kan give fosterskader.

- Det må kunne lade sig gøre noget hurtigere, siger ministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3050 af de lukkede tyske landbrug fik i går grønt lys fra de tyske myndigheder til at genoptage forretningen.