En af de udstillere som for alvor satser på Agromek-konceptet, er Vinderup Maskinforretning A/S, som sætter ekstra mange ressourcer ind på deltagelsen i årets messe.

Og hvis satsningen bliver en succes, er der planen fremover kun at holde åbent hus i forretningen hvert andet år, mens der i de øvrige år satses på at bruge ressourcerne på Agromek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har holdt åbent hus i 25 år, og en gang imellem skal man prøve noget nyt, siger Jan Pedersen, indehaver af Vinderup Maskinforretning.

På Agromek har Vinderup Maskinforretning sin egen stand i hal F. Og forretningen vil også være meget synlig på andre stande. Det er MI's, Fliegels, Samsons og Hardis.

Nye gummihjulslæssere

Som noget helt nyt præsenterer Vinderup et nyt mærke af gummihjulslæssere på forretningens egen stand i hal F.

Mærket er kinesiske Cheng Gong, som vil blive markedsført under navnet CG. Der er tale om gummihjulslæssere i intervallet fra 10 til 33 ton, og den maskine, som kommer med på Agromek er en 17,7 ton maskine. Den står med en danskproduceret 3,5 kubikmeter Rahbek-skovl, hydraulisk hurtigskifte og hydraulikken ført ud til redskaber. Desuden er den med centralsmøring og antislip differentialespærring.

CG har desuden et program af rendegravere og scrapere til afretning af veje, så her får forretningen nu adgang til et udvidet program til entreprenørbranchen, men det er nu ifølge Jan Pedersen fortrinsvis landbrugskunderne, han satser på med CG-programmet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har manglet en gummiged i vores program, og min idé er, at CG-programmet henvender sig til de større kvægbrug, maskinstationer og entreprenører. På mange kvægbrug kører man med en 14 ton maskine i græsstakkene, men den trykker ikke nok, og her er denne maskine oplagt, mener Jan Pedersen.

Anerkendte komponenter

Og prismæssigt mener han også CG-maskinerne er meget interessante.

- De har en nypris, der svarer til prisen for en brugt mærkevare, der har gået 5.000 timer, siger Jan Pedersen.

Han fremhæver, at man ikke skal undervurdere den kinesiske kvalitet.

Fabrikken har fremstillet læssemaskiner i mere end 60 år og har eksport til 80 lande og har siden 2003 været en del af den japanske Kobelco Group. Desuden er mange vitale komponenter europæiske og amerikanske som for eksempel Cummins-motorer og ZF elektrohydraulisk transmission. Og maskinerne er selvfølgelig både CE- og Euro-godkendte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jan Pedersen betegner kabinen som en luksuskabine med lavt støjniveau.

Vinderup Maskinforretning sælger da også CG-maskinerne med 18 måneders garanti og det serviceniveau, som forretningen er kendt for med sine øvrige produkter.

- Der er tale om komponenter, som vi kender, og vi ville ikke gå i gang med det her, hvis vi ikke kunne stå inde for kvaliteten, for vi har et godt renommé, som vi skal leve op til - og det kan vi med CG-læsserne, siger Jan Pedersen.

Han tilføjer, at CG er et mærke, det bliver svært at komme uden om.

Importen er forholdsvis ny, og maskinerne introduceres første gang på Agromek, og først herefter vil Jan Pedersen for alvor satse på salget, og han søger da også en medarbejder til at håndtere CG-maskinerne og hjælpe til med traktorerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinerne vil blive leveret direkte fra Kina, og de kan leveres i løbet af to måneder

Jan Pedersen forventer ikke at revolutionere verden med sin nye import, men han ser maskinerne som et alternativ til det øvrige marked. Og han understreger, at importen ikke kommer til at indvirke på den øvrige forretning.

Også ny minilæsser

Vinderup Maskinforretning har også fået import af en ny, knækstyret minilæsser fra Kina, som skal supplere forretningens øvrige program af minilæssere.

Navnet på den nye minilæsser er RC Mini, som også introduceres på Agromek.

Der er tale om en 110 centimeter bred maskine med en Kubota-motor med 26,5 hestekræfter og tre cylindre. Egenvægten er 1.485 kg, og maskinen har en løftekraft på 1.125 kg og en løftehøjde uden skovl på 2,90 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den er forsynet med italiensk hydraulik.

- Den er godt samlet og har et godt design, siger Jan Pedersen.

RC Mini importeres fra Kina, hvor den ifølge Jan Pedersen produceres med anerkendte komponenter.

Maskinen leveres med hydraulisk hurtigskift, redskabshydraulik, skovl og pallegaffel.

Jan Pedersen mener, at den nye RC Mini henvender sig til minkfarmere og mindre landbrug, og han har taget den ind i sit program, fordi han synes brugte knækstyrede minilæssere koster for meget.