Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret15. september, når 62 landmænd over hele landet tager imod danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Brug af ny teknologi til at gøde mere præcist, genanvendelse af dyrenes gødning til at producere biogas og etablering af minivådområder, som renser drænvand for kvælstof og fosfor.

- Det er blot få eksempler på, hvad danske landmænd allerede gør for klima og natur. Søndag den 15. september har du mulighed for komme helt tæt på køer, kalve og grise, komme med op i de store landbrugsmaskiner og se, hvad danske landmænd helt konkret gør for at få en endnu mere bæredygtig produktion, skriver Kolding Herreds Landbrugsforening i en pressemeddelelse.

Sidste år brugte 73.300 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et moderne dansk landbrug ser ud. I år er der plads til, at endnu flere danskere selv kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og hvordan danske landmænd arbejder på at få en mere klimavenlig produktion.

Hils på ammetanterne

En af de landmænd, der ser frem sig til at byde nysgerrige danskere inden for til Åbent Landbrug er Peter Baungaard Sørensen, der ejer Dalgaard sammen med sin kone Pernille. De er 12. generation på gården, og sammen med tre ansatte står de for det daglige arbejde med køerne. Denne dag kan du sige goddag til malkekoen, hilse på "ammetanterne", der adopterer flere kalve på én gang og se de andre dyr på gården.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Du kan også male mel og kværne dit eget havregryn, få en trækketur på de flotte islændere samt tage en hurtig tur i pedaltraktoren. Er du til de større af slagsen, kan du tage med veteranklubben på traktortur eller selv udforske maskinerne. Der er aktiviteter for børn, teenagere, forældre og pensionister.

Pernille og Peter glæder sig til at byde dig og din familie velkommen, og vise deres landbrug frem. Åbent Landbrug har dørene åbne mellem kl. 10 og 16, og så er det gratis. Adressen er Oustrupvej 19, 6040 Egtved.

Allerede nu kan du på www.aabentlandbrug.dk finde information om de gårde du kan besøge.

Følg også Åbent Landbrug på facebook.com/aabentlandbrug.