En af de tendenser, man kan se i de udstillede produkter på Eurotier 2018, er, at der er kommet langt større fokus på dyrevelfærd. Det er også blevet bemærket i Sydafrika, hvor Lloyd Phillips er seniorjournalist ved Farmers Weekly.

- Vi har en tommelfingerregel i Sydafrika. Det, som er hverdag i Europa nu, kommer til os om 10 år. Men for nuværende er det stadig Europa, der har førertrøjen, hvad dyrevelfærd angår. Og Danmark er helt i top på den liste, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årsagen til, at dyrevelfærd endnu ikke er et stort tema i Sydafrika er, at det er et fattigt land. Det betyder, at prisen er det absolut mest tungtvejende, som forbrugerne ser på, inden de beslutter sig for at lægge en bestemt vare i indkøbskurven.

- Når folk får flere penge mellem hænderne, vil de sikkert også begynde at se i den retning. Men for nuværende gør det det svært at eksportere til Europa, fordi kravene er meget høje, set med Sydafrikanske briller, siger Lloyd Phillips.

Danskere har taget turen

Man skal ikke gå ret meget rundt i de store udstilingshaller, før end man kan nyde lyden af dansk tungemål. Det giver også god mening, for ifølge arrangørerne af Eurotier 2018 forventer man, at mere end 1.000 danske landmænd har taget eller vil tage turen til Hannover for at besøge messen.

Forholdene er også store hernede. 2.597 firmaer fra 62 lande udstiller sine produkter, som er fordelt over intet mindre end 260.000 kvadratmeter. Det svarer i øvrigt til Store Svelmø i det sydfynske øhav, og det er i øvrigt også årsagen til, at der kører gratis shuttle-busser rundt i messeområdet, så gæster kan fragtes rundt imellem de forskellige haller.

Danmark er flot repræsenteret med hele 76 udstillere, hvilket placerer landet som nummer seks på listen over ikke-tyske lande, blandt andet foran Storbritannien og USA. Kina er ganske oplagt nummer et med 259, herefter følger Holland (209), Frankrig (129), Italien (121) Spanien (86) som nummer fem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eurotier 2018 åbnede dørene tirsdag den 13. november og varer frem til torsdag d. 16. november