Vredo fabrikken i Holland er på vej med en ny version af producentens velkendte multitrækker. Den har fået modelbetegnelsen VT 4546.

Multitrækkeren, eller traktoren om man vil, er resultatet af et projekt, der har gået ud på at fremstille en traktor, der bygger videre på de kvaliteter, som den kendte VT 3936 har. Nyheden gør også brug af mange af de samme teknikker, men den skulle også give et tiltrængt løft af nogle væsentlige punkter, såsom forbedret trækkraft og komfort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

VT 4546 har en Deutz V6 12-liters motor, der yder 450 hestekræfter. Motoren er en Tier 4i med turbo, intercooler og AdBlue. Transmissionen er hydrostatisk-mekanisk, hvor oliepumpe og oliemotorer er væsentlig større end på de hidtidige modeller.

- Det skulle give en brændstofbesparelse samtidig med endnu større trækkraft, så med de tre tiltag - større motor, større oliepumpe og større oliemotor - er der store forventninger til, at traktoren vil kunne klare selv de største udfordringer, siger Askov Grud, Vredo Danmark.

Kendte principper

Traktoren bygger videre på de velkendte Vredo principper med motoren lavt placeret mellem akslerne, firehjulsstyring og "dogwalk". Kabinen er fra Claas, med Claas instrumentering og ny gyllecomputer med 7,5" touchscreen skærm, foragerautomatik og joystick til kranfunktioner.

Til gyllekørsel kan VT 4546 udstyres med enten 19,5 kubikmeter polyestertank eller en 25 kubikmeter gylletrailer i stål. Gylletraileren er udstyret med centrifugalpumpe på kranen, mens 19,5 kubikmeter tanken, der ligger på ladet, leveres med fortrængerpumpe og turbofylder.

Produktion fra efteråret

Serieproduktionen af VT 4546 går i gang her fra efteråret 2014. Den er dermed med til at markere en ændring på fabrikken, da det er besluttet at serieproduktionen fremover skal omfatte to modeller. Begge modeller vil være til gyllekørsel og kan udstyres med forskellige tankstørrelser, ligesom der vil være forskellige pumpeprincipper at vælge imellem. Til kommende sæson vil det dreje sig om modellerne, VT 3936 og den nye VT 4546. Fra efteråret 2015 vil det så være modellerne VT 4546 og VT5518.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På fabrikken i Holland har man ud over de nævnte modeller også en omfattende produktion af kommunal-traktorer, der er velegnede til rabatklipning, klipning af hegn, saltning og snerydning på såvel mindre veje som motorveje. Traktoren, det drejer sig om, er en VT 2716 og har en ydelse på 275 hestekræfter, og topfarten er 80 km/t.

Ligeledes er der en meget stor produktion af såmaskiner til græssåning og nedfældere til gyllenedfældning på fabrikken i Holland.