Den lille, grå Ferguson-traktor indvarslede for 70 år siden en ny æra i dansk landbrug, og det er et stykke af den historie, du kan se, når Ferguson Dage udspiller sig den 30. og 31. maj på Danmarks Ferguson Museum i Stourup mellem Horsens og Juelsminde.

Det er 11. gang, at Danmarks Ferguson Museum afholder Ferguson Dage, og i år byder arrangementet på flere end 250 traktorer og andre maskiner, og de besøgende kan se frem til at opleve en del af maskinerne arbejde i marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af hovedattraktionerne ved årets Ferguson Dage bliver en 30 gears Ferguson, der kommer til Stourup hele vejen fra Stavanger i Norge, og den får følgeskab af en flok norske Ferguson-entutiaster.

Udstillingen åbnes af Flemming Fuglede Jørgensen, der er formand for Bæredygtigt Landbrug, og den officielle åbning sker den 30. maj klokken 11.30.

- Vi glæder os til at tage imod børn, unge og ældre til et par rigtig hyggelige familiedage. Som sædvanligt har folk meldt deres ankomst fra hele landet, og vi har naturligvis nyheder at præsentere sammen med de mange gode traditioner, siger museumsindehaver Henrik Nielsen, der på 15. år driver Danmarks Ferguson Museum på sin fødegård.