De ansatte inden for landbrug lægger flere arbejdstimer end ansatte i nogen anden branche. Det viser tal fra Danmarks Statistik og Dansk Byggeri.

For det samlede danske arbejdsmarked blev der i 3. kvartal præsteret 0,3 procent flere arbejdstimer end i kvartalet før, mens jobskabelsen stod i stampe på 2.716.124 beskæftigede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danmarks Statistiks arbejdstidsregnskab er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen. Og dagens tal bekræfter, at den meget positive tendens på arbejdsmarkedet fra 1. halvår nu er afløst af en noget mere moderat udvikling, tæt på status quo, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Man skal dog ikke være så ked af, at beskæftigelsen i 3. kvartal kun "voksede" med 0,0 pct., så længe der er positivt fortegn på udviklingen i de præsterede arbejdstimer. Disse voksede med 0,3 pct., når der korrigeres for sæsonudsving. Det viser, at den eksisterende arbejdskraft i 3. kvartal blev udnyttet lidt mere intensivt, hvilket er en af forudsætningerne for øget beskæftigelse i de kommende kvartaler.

Ansatte inden for landbrug mv. var dem, der gennemsnitligt præsterede flest arbejdstimer om året taget som et snit for perioden 2008-2013 - 1.656 timer. Det svarer til 7,4 timer om dagen, hvis der bliver taget udgangspunkt i et arbejdsår på 223 arbejdsdage. Tallet er udregnet af Dansk Byggeri og viser, at ansatte indenfor Bygge- og anlæg kommer på andenpladsen med 7,2 timer om dagen.

Til gengæld viser tallene fra Danmarks Statistik, at den branche, der havde det største relative fald i beskæftigelsen i 3. kvartal, var landbrug. Her faldt beskæftigelsen med 500 personer svarende til 0,6 procent.