Historisk set er november ikke den måned på året, hvor der nyregistreres flest nye traktore - snarere tværtimod. I år er der sat nummerplade på 95 traktorer i november, og er det højeste tal for en november siden 2013. Sammenlignet med samme måned sidste år, er der i 2016 sat nummerplade på 10 procent flere enheder. Faktisk overgår antallet af nyregistreringer i november tallet fra oktober, hvor der blev sat nummerplade på blot 77 enheder. Den udvikling er ikke noget, vi normalt ser, og i Maskinbladets opgørelse, der går tilbage til 2011, er det ikke tidligere sket, at antallet af registreringer har været højere i november end i oktober.

Blå førertrøje

Hvis vi kigger på hvilke mærker, der har sat nummerplade på flest nye traktorer, så er det New Holland, der løber med førstepladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er blevet sat nummerplade på 24 blå traktorer, hvilket faktisk var én enkelt mindre end samme periode sidste år. Der er dog et godt stykke ned til andenpladsen, hvor vi finder Case IH med 16 nyregistreringer, mens John Deere indtager tredjepladsen med 14 nyregistrerede traktorer. Selvom 14 nyregistreringer blot rækker til en tredjeplads, kan man alligevel smile hos John Deere - tallet er nemlig steget markant sammenlignet med samme periode sidste år, hvor der kun kom nummerplade på 6 grønne amerikanere.

Men det er gået frem for John Deere, ser det knap så positivt ud for Massey-Ferguson, der med 11 enheder i november kan notere en tilbagegang på 38 procent sammenlignet med samme periode sidste år, hvor tallet var 18 enheder.

Tæt kamp

Når man ser på hvilke modeller, der er blevet nyregistreret i november 2016, så er der tæt kamp i toppen.

Førstepladsen går til Case IH's Farmall 75 C, hvor der er nyregistreret syv enheder. Lige efter finder vi John Deeres 3045R med seks enheder, mens Massey-Fergusons 7718 og New Hollands T5.115 følger trop med fem enheder.

Mindre mærker

I november 2016 blev der nyregistreret to enheder fra Same, og det bringer det samlede antal af nyregistrerede Same-traktorer i 2016 op på fire.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er faktisk første gang siden januar 2014, at der er nyregistreret to Same-traktorer i samme måned.

Landini har også sat nummerplade på én enhed i november, og det er ifølge tallene fra Traktorstatistik.dk første gang siden april 2015, at det er sket.