Med mælkekvoternes ophør 31. marts 2015 må mælkeproducenterne nu producere mælk uden at være bundet af kvotelofter. Mælkeproducenter, der har overskredet deres individuelle kvoter for kvoteåret 2014/2015, skal betale en afgift på 2,07 kr. pr. kg mælk produceret over kvoten.

Mælkeudvalget, der administrerer mælkekvoteordningen, kontakter i løbet af sommeren de producenter, der skal betale en afgift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EU har vedtaget, at medlemslandene kan indføre en ordning, hvor afgiftspligtige mælkeproducenter kan betale afgiften i tre lige store rentefrie afdrag 30. september 2015, 30. september 2016 og 30. september 2017. Det er en politisk beslutning, at denne mulighed skal anvendes i Danmark.

Hvordan afdragsordningen i praksis skal administreres i Danmark, er der endnu ikke taget endelig beslutning om, men på grund af rentefriheden skal EU's statsstøtteregler anvendes. Det kan få betydning for de producenter, der har modtaget tilskud fra nationale danske støtteordninger. Afgiftspligtige producenter, der indenfor tre løbende år har modtaget over 15.000 euro i tilskud fra nationale danske støtteordninger, vil ikke kunne deltage i afdragsordningen, men vil skulle betale den samlede afgift i 2015.