Som revet ud af radioen på P4 var Mads Steffensen i Herning på Plantekongres 2016 og sammen med tre monopolister, gav han vejledning til flere dilemmaer fra branchen.

De tre monopolister var Ulla Plauborg, rådgiver hos LMO, Christian Lund, mælkeproducent  ved Vejen og Marianne Jørgensen, forfatter og landmandskone fra Salling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan han nu fyre svigersønnen, eller skal han se igennem fingerne med den overdrevet brug af mobilen?

- Spørgsmål til Mads og monopolet på Plantekongressen

Mads Steffensen styrede slagets gang og inddrog publikum i flere omgange, og sørgede for den gode stemning.

Mobilpolitik

Ét af dilemmaerne lød på en landmand, som havde en ung mand ansat, som brugte sin mobil konstant. Da han endelig har fundet en afløser for ham, finder han ud af, at den ansatte er blevet kærester med datteren på bedriften.

Kan han nu fyre svigersønnen, eller skal han se igennem fingre med den overdrevne brug af mobilen?

Monpolets svar var entydigt, at der i alle større virksomheder skal været en mobilpolitik, og det kan selv være et problem på mindre bedrifter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er der styr på mobilpolitikken på din arbejdsplads?

Praktisk eller teorisk erfaringer?

Et andet dilema gik ud på en yngere studerende, lad os kalde ham Preben, som læser Agronomi og har et job i en konsulentvirksomhed.

Et studiejob, som er relevant for fremtiden som planteavlskonsulent, men Preben kan mærke, at studiejobbet går ud over studierne, og karakterne ikke er de bedste. Der er gode erfaringer med, at virksomheden, hvor Preben har studiejob, ofte ansatter de personer, som har haft studiejob.

Skal han nu droppe studiejobbet og koncentere sig om studiet, eller vil det være smart at få den praktiske erfaring, og måske være sikker på et job?

Vægter man den teoriske erfaringer højere end den praktiske?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Monopolet var splittet:

- Hvem kigger på de karakterer? Det er ligemeget om man får topkarakterer, men istedet får den praktiske erfaring med videre - den viden han har nu, er der ingen der kan tage fra ham, lød det fra Marianne Jørgensen.

- Det kan blive svært at få studiet gjort færdig, når man pludselig tjener gode penge ved siden af SU, det er ikke et spørgsmål om karakter, lød det fra Ulla Plauborg, mens Christian Lund bød ind med:

- Det kan være svært at passe begge ting lige godt, og som konsulent er det vigtigt med en stærk teorisk baggrund.